Rondleidingen

Gratis Instaprondleidingen
Er zijn geregeld gratis toegankelijke rondleidingen door het Amsterdam Museum. Houd voor de exacte planning onze activiteitenpagina in de gaten.

Rondleidingen
Het Amsterdam Museum biedt diverse rondleidingen aan waarmee je het museum en de collectie nog beter kan leren kennen. Een rondleiding duurt gemiddeld een uur en kost € 70,- per museumdocent (exclusief entree). Een museumdocent leidt maximaal 15 bezoekers rond, maar er zijn meerdere museumdocenten te boeken in overleg. Voor meer informatie kan je mailen naar boekingen@amsterdammuseum.nl of bel 020 5231 730. Het boekingcentrum is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Direct reserveren? Dat kan, graag minimaal twee weken van tevoren, via het reserveringsformulier

Let op: Vanaf schooljaar 2019/2020 zijn de kosten voor rondleidingen exclusief BTW.

Regentenkamer

De Zeventiende Eeuw
Een rondleiding over deze bijzondere periode in de Amsterdamse geschiedenis. Een eeuw van rijkdom, wetenschap, de Verenigde Oost-Indische Compagnie, schilderkunst en de aanleg van de Amsterdamse grachtengordel. Maar ook een eeuw van slavernij, oorlog en onderdrukking.

De geschiedenis van Amsterdam
Beleef de (ontstaans)geschiedenis van Amsterdam en hoor alles over de mooiste en meest bijzondere objecten uit onze collectie.

Rondleidingen op maat 
Kan je om diverse (gezondheids)redenen moeilijk mee in de gebruikelijke dagelijkse bezoekersstroom en heb je wat meer tijd, ruimte of begeleiding nodig tijdens een rondleiding? Bespreek de mogelijkheden met de afdeling boekingen: boekingen@amsterdammuseum.nl of via 020-5231 730. Wij zijn bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. 

New Narratives rondleidingen
“Onze geschiedenis? Welke geschiedenis is dat dan?” De New Narratives rondleidingen van het Amsterdam Museum zetten je aan het denken. De komende maanden geven mensen van buiten het museum rondleidingen waarbij zij hun visie geven op wat ze er zien. Voor even zijn ze geen schrijver, programmamaker, spoken word artiest of fotograaf, maar gidsen ze gasten door de zalen, telkens in combinatie met een museumdocent van het Amsterdam Museum. Welk verhaal en wiens verhaal wordt daar eigenlijk verteld? Gender, gedeelde geschiedenis, religie en cultuur, deze thema´s komen allemaal aan bod. Onder activiteiten kan je de actuele tours vinden.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief